Deti sa veľmi rýchlo vyvíja, a preto je ideálnym riešením zaobstarať si rastúcu stoličku

Blog Deti sa veľmi rýchlo vyvíja, a preto je ideálnym riešením zaobstarať si rastúcu stoličku

Deti sa veľmi rýchlo vyvíjajú, a preto je ideálnym riešením zaobstarať takú stoličku, ktorá bude použiteľná v rôznych vývojových štádiách dieťaťa. Vhodným typom sú tzv. rastúce stoličky pre deti. Jedná sa o stoličky, ktoré „rastú“ s dieťaťom.

Rastúce stoličky sú polohovateľné a vyhovujú požiadavkám ergonómie tak, aby sa dieťa správne vyvíjalo a nebolo prisedenie nijako obmedzované.

Rastúca stolička by mala dieťaťu dovoliť aktívny pohyb a mala by ho prinútiť k prirodzenému držaniu chrbtice a zabrániť tak hrbeniu v oblasti chrbta a ďalším nechceným polohám, ktoré nie sú prospešné pre ich zdravie.

Rastúca stolička má vplyv na pohodlnosť a zdravý rast dieťaťa. Ďalej sú zohľadnené požiadavky týkajúce sa konštrukčných, bezpečnostných a hygienických noriem. Čo sa týka údržby a manipulácie, je čo najľahšie.

Rastúca stolička je tiež navrhnutá tak, aby bola použiteľná pre viacerých jedincov s ohľadom na ich telesné proporcie.

Rastúca stolička má zaujať spotrebiteľa svojim vzhľadom, tvarom, jednoduchosťou, funkciami či prípadným farebným prevedením.

Rastúca stolička je veľmi všestranná. Vďaka tomu nie je nutné kupovať niekoľko stoličiek pre dieťa v rôznom veku. Je vyrobená tak, aby bolo zaistené pohodlné sedenie pri rôzne vysokom stole. Je teda vhodná nielen ako jedálenská stolička, ale aj ako stolička k písaciemu stolu.

Zpět na výpis